Dilluns, 25 de setembre de 2023

Partit Republicà Català
Adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir
Adherit al Pacte Nacional pel Referèndum

LA REFUNDACIó

L'Onze de Setembre del 2005, un grup de persones majoritàriament procedents de diferents àmbits de l'independentisme i el nacionalisme català, decebuts amb la trajectòria dels partits polítics amb representació parlamentària i indignats pel procés negociador claudicant del nou Estatut de Catalunya decideixen iniciar converses per tal d'arribar a la creació d'una nova formació política independentista de caràcter obert i transversal ideològicament, que tingui com a principal objectiu la celebració d'un referèndum d'autodeterminació en una data pròxima (abans de l'any 2014) i que no accepti cap alternativa que mantingui la nació catalana sota sobirania espanyola i francesa.

Després de diferents reunions, s'elabora un document denominat Crida al Poble Català, altrament conegut com a Manifest del Montseny, ja que els seus redactors el van signar simbòlicament, el dia 22 d'abril del 2006, a la serralada del Montseny. En aquest text es ret homenatge a totes les persones que al llarg de la història han lliurat la seva vida en defensa de les llibertats de Catalunya, es reafirma el compromís de mantenir la seva lluita fins a posar fi a la situació de dependència i espoli de què és víctima el poble català i es posa la llavor de la que ha de ser una futura formació política que tingui com a primer objectiu la independència de la nació catalana: el Partit Republicà Català.

El treball i les negocions continuen fins a la celebració de la Convenció Independentista i Republicana, el dia 24 de maig del 2006, a l'Euskal Etxea, a Barcelona, en què una representació de la comissió organitzadora del partit presenta la iniciativa als assistents, als quals es convida a afegir-se al projecte. En aquest mateix acte es llegeix el Manifest del Montseny i es dóna a conèixer el nom dels 150 primers signants. Així mateix, es presenta l'anagrama del nou partit.

L'endem√†, dia 25 de maig, en dos actes celebrats a Girona i a Barcelona es presenta p√ļblicament als mitjans de comunicaci√≥ el Partit Republic√† Catal√† i el seu projecte pol√≠tic, i s'anuncia la celebraci√≥ de l'Assemblea Constituent de RC a la tardor del 2006. A finals del mes de juny es constitueix el primer Consell Nacional provisional del partit, que elegeix un Consell Executiu, tamb√© provisional, que t√© com a principal objectiu l'organitzaci√≥ de l'Assemblea Fundacional, que se celebra el 7 d'octubre del 2006 i en la qual es fa una primera revisi√≥ dels estatuts, els principis i s'elegeixen els membres del Consell Executiu Nacional.

Escriure'ns un missatge © Partit Republicà Català (2023)